Влада формирала Савет за спречавање вршњачког насиља

Саветом ће, како се наводи, руководити председница Владе Србије Ана Брнабић, док ће заменик председника Савета бити министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић.

„Ови програми захтевају приступ на више нивоа са различитим платформама као што су дигитални медији, здравствене или социјалне установе, школе или друге заједнице, као и различите стратегије приступа и комуникације са адолесценатима, док је превасходни циљ тих програма да ојачају капацитет појединца да регулише емоције, побољшају алтернативе ризичном понашању, изграде отпорност за управљање тешким ситуацијама и невољама и промовишу друштвено окружење у којима се адолесцент oceћa сигурно и заштићено“, истичу из Владе.

Биће формирана и Радна група за безбедност деце на интернету

Додаје се да је усвојена и Одлука о образовању Радне групе за безбедност деце на интернету која ће у наредних месец дана размотри увођење мера забране приступа сајтовима попут „Даркнета“ и сличних, који садрже савете како да се изврши убиство, набави дрога или ватрено оружје и Влади предложи одговарајућа решења.

Ту Радну групу, истиче се, чиниће представници Кабинета премијерке Ане Брнабић, министарстава правде, унутрашњих послова, информисања и телекомуникација, просвете, затим суда, Јавног тужилаштва, Безбедносно- информативне агенције и цивилног друштва.

Влада препоручује котларница капацитета испод 50 мегавати

Чланови Владе усвојили су Закључак којим се препоручује гашење котларница капацитета испод 50 мегавати, које као енергент користе угаљ, мазут или уље за ложење, а за које постоје техничке могућности за прикључење на систем даљинског грејања или на гасовод.

„С обзиром на то да употреба котларница топлотне снаге мање од 50 мегавати на годишњем нивоу знатно доприносе укупној емисији РМ 10 и РМ 2.5 суспендованих честица, Радна група за системско решавање загађења ваздуха је препознала значај њиховог гашења у јавним установама, које као енергент тренутно користе угаљ, мазут или уље за ложење, а за које постоје техничке могућности за прикључење на даљински систем грејања или локални дистрибутивни гасовод“, наводи се у саопштењу Владе.

Додаје се да је за прикључење остављен рок од 24 месеца од дана доношења овог Закључка, а дефинисан је у односу на време које је потребно за припрему пројектно-текничке документације, добијање дозвола и извођење радова.

На седници је усвојена измењена Одлука о највишим ценама лекова за употребу у хуманој медицини који се издају на рецепт, чиме се стварају услови да се на тржиште Србије пусти у промет 63 нова лека за које је Аrенција за лекове и медицинска средства Србије дала дозволу. На овај начин ће се повећати конкуренција лекова, укупна понуда и снабдевеност тржишта.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar