Vlada donela uredbu o gasu, 100.000 vaučera po 5.000 dinara za odmor u Srbiji

Za narednu godinu obezbeđeno je 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana Srbije.

To je omogućeno Uredbom koju je usvojila Vlada Srbije a koja određuje način dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, saopštila je Vlada. 

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

To znači da pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Članovi Vlade usvojili su izmenjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna, kojom su obezbeđena dodatna sredstva od 193.558.000 dinara za one proizvođače koji su to pravo ostvarili.

Usvojena je i izmenjena Uredba o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine, kako bi se očuvala stabilnost dohotka proizvođača.

Vlada je usvojila i Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, što će za posledicu imati povećanje cene prirodnog gasa od 11 odsto.

To će uticati na krajnje potrošače čija će nabavna cena ovog energenta biti uvećana najviše do tog iznosa. Cilj Uredbe je otklanjanje posledica skoka cene gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize radi zaštite privrede i građana koji su upućeni na njegovo korišćenje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar