Vizner savetuje Prištinu da odustane od zahteva za priznanje

Frenk Vizner je u intervjuu za KTV rekao da Priština treba da se fokusira na druge ciljeve – trgovinu, slobodno kretanje ljudi, finansije, naučnu i kulturnu saradnju.

On kaže da je oduvek strahovao da „Srbija neće priznati Kosovo“, i uveren je da se to neće dogoditi ni u bliskoj budućnosti jer, kako dodaje, javno mnjenje u centralnoj Srbiji to ne dozvoljava.

Zato, smatra, treba slediti princip: „Živi i pusti druge da žive“.

„Ovaj cilj nam je izmakao. Zato predlažem i verujem da je to način na koji pregovarači pokušavaju da reše ovo pitanje, a to je da se postigne ono što je praktično umesto onog što je nemoguće“, kaže Vizner, prenela je prištinska Koha.

Njegov savet prištinskim vlastima je da se pronađe, kako kaže, način da se unapredi život „jednih pored drugih“.

„Uvek sam se plašio da neće doći do priznanja od Srbije, i to se desilo. Ni međunarodna zajednica nije našla rešenje. To je politika Srbije. Ali upravo iz tog razloga, preporučujem vam da se fokusirate na druge ciljeve“, rekao je Vizner.

Poručuje i da statusno priznanje ne bi gradilo ni auto-puteve, ni železnicu.

Dodao je da su SAD veoma angažovane na rešavanju svih pitanja između Beograda i Prištine, u potpunosti su, kaže, uključene u dijalog, a kao primer navodi angažovanje izaslanika američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar