Više od 300 specijalaca kosovske policije ušlo u Severnu Mitrovicu, za sada bez incidenata

Dopisnik Radio Beograda: U Severnoj Mitrovici mirno, građani se razilaze

U severnom delu Kosovske Mitrovice oko ponoći je mirno, a građani koji su se okupili u blizini Tehničke škole, polako se razilaze, javlja dopisnik Radio Beograda Ivan Miljković.

Na ulicama severnog dela Mitrovice nema policije, tek poneko vozilo, što je uobičajeno u ovo doba noći, kaže Miljković i dodaje da su na ulicama i novinarske ekipe srpskih i medija koji izveštavaju na albanskom jeziku.

„Beograd će razmotriti povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM“

„Imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa Kosova i Metohije, Beograd će razmotriti povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na KiM po Rezoluciji 1244. Nećemo dozvoliti novu Oluju i proterivanje našeg naroda i stradanje našeg naroda na KiM“, rekao je Petar Petković.

Petković: Kurtijev cilj okupacija severa KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na konferenciji za medije rekao da je Aljbin Kurti večeras „nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije severa KiM“.

„Prema našim saznanjima, preko 300 do 350 policajaca, što patrolnih s pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima, pod punom ratnom opremom i oklopnim vozilima oko 20.30 upali su na sever KiM iz pravca Južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, pa se rasporedili i blokirali celu Kosovsku Mitrovicu, da bi se konačno stacionirali u mešovitim naseljima u severnom delu Kosovske Mitrovice – Suvi do, Brđani, Mikro naselje, Tri solitera i Bošnjačka mahala“, rekao je Petković.

Opširnije Kraće

Dopisnik Radio Beograda: Napeto, ali mirno

Dopisnik Radio Beograda Ivan Miljković kaže da je u Severnoj Kosovskoj Mitrovici mirno, ali napeto.

U blizini Tehničke škole okupilo se stotinak građana. Oni su tu, jer su uznemireni posle informacije da je veliki broj specijalaca ušao u severni deo grada. Čekaju da vide kako će se situacija dalje razvijati.

Dopisnik Radio Beograda je u južnom delu Mitrovice, u tamošnjoj policijskoj stanici, primetio dva parkirana vozila za razbijanje demonstracija sa vodenim topovima, a u Bošnjačkoj mahali dve grupe od desetak nenaoružanih policajaca koji su posmatrali situaciju.

Deo grada u blizini tri solitera je blokiran, a građani uznemireni zbog informacija da su po obodima grada raspoređene specijalne jedinice kosovske policije.

Your browser does not support the video tag.

Izveštaj Ivana Miljkovića (22.55)

Specijalci su u Severnu Mitrovicu ušli pešice, u pratnji brojnih oklopnih vozila i  rasporedili se po obodu grada, javljaju reporteri sa lica mesta.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjih dana, napeto je, ali bez incidenata.

Na mostu na Ibru su dva džipa italijanskih Karabinjera, dok gradom patroliraju policajci Euleksa.

Kosovska policija saopštila je da će u narednim danima povećati svoje prisustvo na severu Kosova i dodala da su „održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima“, prenosi Gazeta ekspres.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar