Весић: Имамо идеју да јефтине станове градимо и за младе парове, медицинске раднике, професоре

„Што се тиче станова за припаднике служби безбедности у овом тренутку се ради на том пројекту, припрема се и једна измена закона. Постоји идеја у Влади да се праве станови за друге циљне групе, као што су млади брачни парови, професори, лекари, медицинске сестре и тако даље. То је за сада само на нивоу идеје, а да ли ћемо ићи дубље у реализацију тог пројекта, то не могу сад да вам кажем“, рекао је Горан Весић за Танјуг.

Додао је да се у Министарству грађевинарству, саобраћаја и инфраструктуре залажу за изградњу станова и за те циљне групе, али да то не зависи само од његовог министарства, већ да ли ће држава имати довољно средства да прошири тај пројекат.

„Зависи од тога колико држава има средстава и колико ће се на тај начин утицати на стамбену изградњу. Никада није добро да држава преузме водећу улогу када је у питању стамбена изградња, већ само да буде у овој мери присутна, као што је присутна сада са становима безбедности. Не може држава да буде једини градитељи и да на тај начин утиче на тржиште“, рекао је Весић.

Што се тиче пројеката који ће бити завршени до краја лета, односно до краја године, министар је истакао, пре свега, да ће у јуну бити завршена обилазница око Београда до Бубањ потока.

„Када је реч о другим пројектима, у априлу ће бити завршен први део Моравског коридора од Појата до Макрешана. Касније, у септембру Крушевац ће бити прикључен на ауто-пут. До краја године завршићемо деоницу Сремска Рача–Кузмин, затим иде деоница Иверак –Лајковац“, навео је Весић.

Како каже, у августу или септембру биће завршена и деоница Рума–Шабац, а касније до 2024. и до Лознице.

Навео је да је претходних дана пробијена и друга цев на тунелу Лаз и да би и тај део ауто-пута „Милош Велики“ требао да буде завршен до краја године.

„То је део Прељина–Паковраће и Паковраће–Пожега, остало је мање од 20 километара који треба да буду завршени до краја године“, рекао је министар.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar