Упозорење полиције: У последња три дана десет страдалих у саобраћају, поштујте прописе

МУП истиче да су у последња три дана највећи број погинулих, укупно шест, били возачи путничких возила, три погинула били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

„Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири незгоде догодиле су се због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су по два учесника у саобраћају погинула су територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

„Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају“, наглашава се у саопштењу.

У саобраћајним незгодама у току прошле године, у последњих десет дана марта месеца, погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar