Ухапшене две особе, преварили жену да је освојила 230.000 евра па јој тражили да плати порез

Ухапшени су М. Ј. (27) из Новог Сада и В. М. (28) из Београда, саопштио је МУП.

Како се наводи у саопштењу, они се сумњиче да су од 2. маја ове године више пута звали телефоном седамдесетпетогодишњу жену из околине Смедеревске Паланке, представљајући се као заступници фирме која продаје разне кућне производе и довели је у заблуду да је освојила награду у износу од 230.000 евра.

Затим су, како се сумња, злоупотребивши њено поверење тражили да им плати 10 процената освојене суме на име пореза, што је наводно услов да јој награда буде исплаћена.

Када им је жена рекла да нема толико новца они су јој, како се сумња, понудили да плати мање, што је она прихватила, након чега је на њену кућну адресу дошла В. М., донела јој на поклон три масажера и три парфема, узела од ње 10.000 евра и рекла јој да ће доћи колега са уговором, који би требало да потпише и добије награду.

Након тога, М. Ј. је, како се сумња, још неколико пута звао ову жену и тражио да му плати још 8.800 евра и 240.000 динара, што је она одбила и случај пријавила полицији.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени основном јавном тужиоцу у Великој Плани.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да се, уколико су на овај или сличан начин преварени, јаве најближој полицијској управи или полицијској станици.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar