Ухапшена радница банке осумњичена за малверзације са рачунима клијента

МУП наводи да се М. Н. сумњичи да је као запослена радница у једној банци током 2021, 2022. и 2023. године, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, искоришћавањем свог положаја и прекорачењем граница свог овлашћења, фаслификовала документа банке, што јој је омогућило да без одобрења и знања 22 клијента, неовлашћено располаже са њиховим ороченим динарима и девизама и да иста новчана средства разорочи без одобрења и знања клијента.

Како се сумња, она је искоришћавањем свог положаја, без знања и одобрења клијената банке, у њихово име активирала електронско и мобилно банкарство, чему је једино она имала приступ, а да клијенти то нису знали.

Затим је, како наводи МУП, преко свог мобилног телефона, односно путем е-банкинга давала налоге за пребацивање новца са рачуна 22 клијента на своје личне рачуне и тако извршила трансфер новца.

На тај начин, она је, како се сумња, прибавила себи противправну имовинску корист у укупном износу од 450.820 евра чиме је, за исти износ, нанела штету банци, наводи МУП.

Такође, М. Н. је у намери да прикрије незаконито порекло имовине, током 2021, 2022. и 2023. године, како се сумња, извршила велики број трансфера новца који је злоупотребом и противправно прибавила од 22 клијента банке, са својих личних рачуна на рачун једног правног лица, и посредством њих је тај новац искористила тако што је у великом броју новчаних трансакција куповала криптовалуту “litecoin’’.

Потом је, како се сумња, преко једне интернационалне криптомењачнице истом криптовалутом вршила куповину и улагање у већи број разних других криптовалута и на тај начин извршила конверзију и пренос имовине.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву, наводи МУП.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar