У паду авиона у Хрватској погинули сви путници, највероватније троје

Државно правобранилаштво Хрватске саопштило је да „у шумовитом делу Мале Капеле на подручју града Огулина траје увиђај и утврђивање свих околности пада авиона ‘Cirrus 20“, пренео је портал Индекс. 

Главни ваздухопловни инспектор Данко Петрин је рекао за Хину да су сви путници у холандском авиону погинули и  да је авион потпуно уништен. 

Он је додао да се сада ради увиђај на терену, након чега ће уследити прикупљање података. 

„Треба да добијемо податке од контроле летења, комуникацију коју су имали са пилотом, радарске и друге податке и онда ћемо добити комплетну слику и надамо се, одговор на питање шта и зашто се то догодило“, рекао је Петрин. 

Одбацио је као нагађање тврдњу да је узрок пада авиона лоше време јер се они „руководе само чињеницама, а лоши метеоролошки услови не значе аутоматски да су они узрок пада авиона“, пренео је Индекс. 

Петрин је, такође, потврдио да се ради о холандском авиону у којем су по плану лета била три путника из Холандије, а да ли је тако и ко су путници утврдиће се кроз обдукцију која треба да пружи одговоре и о идентитету жртава и о тачном времену и узроку смрти.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar