У Новом Саду поново протест под називом „Све мора да стане“, поновљени захтеви

Протест је почео у 18 часова окупљањем на Тргу слободе у Новом Саду, а затим су грађани кренули у протестну шетњу до споменика „Породица“ на Кеју жртава рације.

Грађани су одали пошту убијенима у школи „Владислав Рибникар“ у Београду и селима код Смедерава и Младеновца, као и девојци која је јуче убијена у центру Новог Сада.

Окупљени су прошетали у тишини, а током шетње стали су 18 пута, за свих 18 жртава претходних дана у Србији.

Протест је одржан без икаквих обележја, а грађани су на споменик положили цвеће и играчке. На кеју је развијен транспарент „Београд нас чека“, као позив на сутрашњи протест у Београду.

На Тргу слободе поновљени су захтеви – смена савета РЕМ-а, гашење ријалити програма, новина и таблоида који шире говор мржње и насиље, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, оставке министра полиције и шефа Безбедносно-информативне агенције, као и хитно заседање Народне скупштине.

Први протест под називом „Све мора да стане“ одржан је у понедељак, када су се грађани Новог Сада окупили на Тргу слободе, а потом кренули у комеморативну шетњу до Варадинског моста, где су послали цвеће Дунавом за Београд.

Истог дана, у Београду је испред Народне скупштине организован протест „Србија против насиља“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar