У неколико градова, протест пољопривредника, незадовољних субвенцијама и ценама главних пољопривредних производа

уторак, 16.05.2023,  15:43 -> 16:07

Извор: РТС

У Краљеву, Новом Саду, Богатићу, Пожаревцу, Суботици и на још неколико локација у Србији чланови осам пољопривредних удружења организовали су протест.

Они су тракторима формирали колоне на путевима, организовали протестну вожњу или блокирали саобраћај, а у Краљеву је полиција зауставила колону на Ибарској магистрали на улазу у град. Пољопривредници траже да се повећају премије за млеко и субвенције за млечне краве. Најавили су да ће остати на овим локацијама до испуњења захтева. Протест је организован јер јуче нису успели преговори у Влади Србије.

„Захтеви нас пољопривредника су 300 евра по хектару, 20 динара по литру млека премија, 40 000 по млечном грлу, систем за одводњавање да се укине, да се укине такса за одводњавање. За пшеницу да се прати тржиште овај, Будимипеште и Мађарске и Европских унија да се прати. И нормално прелевмани и забрана увоза млека док се не испоруче, док се не употребе ове количине млека које су вишка“, каже Слободан Видојевић, председник Удружења произвођача млека Шумадије и Поморавља.


Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar