U Kforu uznemireni zbog slabog odziva za preregistraciju vozila

Almo je rekao da da se vrlo malo ljudi do sada odlučilo da preregistruje vozila, a da rok za preregistraciju ističe krajem oktobra.

Almo je naveo da će u Kforu „dati sve od sebe da reše eventualne probleme“.

„Prošle godine smo imali prve naznake da će to biti konfliktna pitanja sa postavljenim barikadama. Bilo je potrebno mnogo međunarodnog angažmana da bi se situacija deeskalirala. Do kraja ovog meseca, kada je istekao rok za registraciju vozila u RKS, malo njih je odlučilo da promeni registarske tablice, što nas zabrinjava. Pokušaćemo i dati sve od sebe da rešimo problem. Kfor će ostati na Kosovu koliko god bude potrebno. Uloga Kfor-a je i dalje neophodna i nezamenljiva“, rekao je Almo.

Nedavno je objavljeno da je nakon više uzastopnih poziva vlade u Prištini, devet automobila preregistroavno sa srpskih tablica akronima gradova na Kosovu i Metohiji na lokalne, RKS tablice.

U opštinama na severu Kosova i Metohije, naseljenim većinom Srbima – Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, procenjuje se da ima oko 10.000 automobila sa srpskim registarskim oznakama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar