Telefonska linija za prijavu brutalnih postupaka policije na severu KiM

Povod za ovakvu inicijativu je slučaj koji se dogodio Milićeviću pre nekoliko dana u blizini punkta Jarinje, kada su ga verbalno vređali i fizički napali pripadnici specijalne policije.

Milićević je na konferenciji za medije u Prištini rekao da će građani koji se kreću ka prelazima Jarinje i Brnjak, a dožive slične situacije moći da dobiju savete kako da dalje postupaju.

„Nemamo nameru kao organizacija da zamenimo zvanične policijske organe na Kosovu, ali imamo da građanima olakšamo put komunikacije prema zvaničnim institucijama i ohrabrimo ih da mogu da prijave bilo koji od incidenata, maltretiranja ili nemilih situacija u kojima oni smatraju da je policija prekršila svoja ovlašćenja i da su reagovali na neprimereni način“, rekao je Milićević.

Ova linija biće otvorena 24 sata, ali će biti funkcionalna samo tokom radnih sati ove organizacije, to jest do 8 do 16 časova.

„Nakon četiri popodne građani mogu poslati poruku, a mi ćemo ih pozvati sutradan kako bi im objasnili koji su postupci i šta treba da urade“, objasnio je Milićević.

Dan nakon incidenta, kada je dobio udarac pesnicom od strane policijskog službenika, Milićević je podneo žalbu policijskom inspektoratu u Prištini.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar