Tamara Vučić učestvovala na samitu prvih dama i gospode u organizaciji Olene Zelenske

Na početku samita, na kojem su učestvovale prve dame i supruge premijera Severne Makedonije, Srbije, Francuske, Islanda, Estonije, Litvanije i Letonije, Olena Zelenska zahvalila je Tamari Vučić na dva vozila hitne pomoći što je dogovorena donacija Srbije Ukrajini prilikom prošlog razgovora Zelenske i Vučićeve.

Tamara Vučić istakla je značaj inicijative Zelenske za uspostavljanje platforme za komunikaciju i bliski dijalog između prvih dama i gospode širom sveta.

„Po mom skromnom mišljenju to je doprinelo poboljšanju naše komunikacije, saradnje, ali i da se naš ujedinjeni glas čuje“, rekla je Tamara Vučić.

Podsetila je da su dva prethodna samita bila posvećena akutnim problemima i pitanjima i momentalnim prioritetima koje je prouzrokovao rat u Ukrajini i koji još uvek postoje.

„Možda i nemamo pravo da predstavimo i neke druge teme sa kojima se treba suočiti, a koje su van pomenutog okvira. Nadam se da će to uskoro biti postignuto, da ćemo izaći iz tih okolnosti“, navela je Tamara Vučić.

Kazala je i da bi volela da se kad dođe taj trenutak fokusiraju na decu i njihove benefite, a posebno na dva životna perioda dece.

„Prvi je period prvih pet godina, odnosno rani razvoj i obrazovanje u ranom periodu i drugi je adolescencija koji je prepun nesigurnosti, izazova i problema sa kojima se deca suočavaju i mislim da udruženim snagama možemo da im pomognemo i da napravimo velike promene u toj sferi zato što način na koji mi tretiramo decu danas ima direktan uticaj na našu budućnost i budućnost celog čovečanstva“, rekla je Vučićeva.

Ukazala je na to da ne bi bilo loše da se u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku organizuje neformalni sastanak prvih dama i gospode jer su tada u Njujorku svi ljudi od uticaja i oni koji probleme rešavaju.

Taj neformalni sastanak prvih dama i gospode, kako kaže Tamara Vučić, bavio bi se upravo stvarima kojima se bavi samit, a to su meka moć, kulturna diplomatija i humanitarne aktivnosti.

Svoje obraćanje Tamara Vučić je zaključila tradicionalnom ukrajinskom izrekom – „Topla reč i led topi“ uz želje svima da im duh Božića i Nove godine donese prvenstveno mir, blagostanje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar