Tamara Vučić u Iranu na prvom Međunarodnom kongresu uticajnih žena

Cilj Kongresa, na kojem su pored Tamare Vučić učestvovale prve dame zemalja širom sveta, jeste da proširi razumevanje, interakciju i sinergiju uticajnih žena, i načini praktičan korak ka jačanju samopouzdanja i dostojanstva žena i njihove društvene kohezije.

Tamara Vučić je, na tom skupu održanom u petak, tokom obraćanja na Kongresu naglasila važnost i ulogu žena u izgradnji zajedničke i bolje budućnosti za sve i dodala da ona, kao i država Srbija u celini, nastoje da podrže dijalog u cilju prepoznavanje moći i kapaciteta žena.

Na skupu je citirala reči velikog srpskog pesnika i diplomate Jovana Dučića koji je jednom napisao: „Ženska nežnost, ta čudna sila koja je nevidljiva, ali svemoćna, živi u tim slabim stvorenjima, izbija iz njih u najrazličitijim oblicima, i stvara i rastvara živote i sudbine oko njih“.

Naš zadatak jeste, poručila je, da iskoristimo tu moć da gradimo, negujemo i stvaramo, da izgradimo dobra prijateljstva, negujemo razumevanje, želju za promenom.

Supruga predsednika Srbije zajedno sa ostalim prvim dama i učesnicama Kongresa sastala se i sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem i ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahijanom.

Tom prilikom, Tamara Vučić je prenela pozdrave supruga, predsednika Srbije, lideru i narodu Irana.

Podsetivši da je Srbija mala, teritorijalno i po broju stanovnika, ali ponosna zemlja koja drži do svojih principa, supruga predsednika Vučića naglasila je važnost poštovanja tradicionalnih prijateljstava, kakvo je prijateljstvo sa Iranom, kao i poštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja članica UN.

U tom smislu, zahvalila je predsedniku i narodu Irana na čvrstom stavu i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i prenela spremnost Srbije za dalje razvijanje saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, kulture, sporta i obrazovanja.

Tamara Vučić otvoriće zvanično i Srpski kutak u Narodnoj biblioteci Irana.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar