Tamara Vučić sa suprugom predsednika Egipta Entisar El Sisi

Novi adminstrativni grad predstavlja projekat ekonomskog razvoja Egipta i sastavni je deo inicijative pod nazivom „Vizija Egipta 2030“.

Sa izgradnjom Novog administrativnog grada se započelo 2015. godine. Grad će postati nova administrativna i finansijska prestonica Egipta, kao i novi kulturni centar.

U razgovoru Tamare Vučić i Entisar El Sisi, kako je saopšteno, potvrđeno je snažno i trajno prijateljstvo naroda dveju zemalja, kao i dve države, koje sledeće godine obeležavaju 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Obostrano je izražena spremnost za dalje produbljivanje i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, sa akcentom na mogućnosti jačanja ekonomske saradnje.

Ukazano je i na potrebu intenziviranja kulturne saradnje, u cilju još boljeg međusobnog razumevanja i povezivanja naroda dveju zemalja. Dve dame su iznele konkretne predloge za kulturnu razmenu, kao i saradnju u domenu sporta i omladine.

Tamara Vučić je u pratnji supruge predsednika Egipta, Entisar El Sisi, obišla kulturne znamenitosti Novog administrativnog grada, među kojima su zgrada najveće opere u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta, novi muzej i biblioteka, kao i Koptska katedrala „Hristovog rođenja“.

Otvaranje za javnost ovog potpuno novog kompleksa „Grada umetnosti i kulture“, predviđeno je za naredni period, a dve prve dame su među prvima posetile ovo velelepno zdanje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar