Tamara Vučić na međunarodnoj konferenciji „Civilno društvo i održivi razvoj“ u Egiptu

Tokom uvodnog izlaganja na svečanoj ceremoniji otvaranja konferencije, gde boravi na poziv Hode Jasa, predsednice „Unije arapskih žena investitora“, ona je posebno naglasila značaj budućeg zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, koji će dodatno doprineti daljem jačanju bilateralne saradnje Srbije i Egipta.

Vučić je predstavila rezultate rada Vlade Srbije iz sfere digitalizacije javnog sektora, dualnog obrazovanja, preduzetništva, kao i rodne ravnopravnosti, koji su doprineli jačanju konkurentnosti srpske ekonomije.

Uputila je poziv kako poslovnim ženama, tako i drugim potencijalnim investitorima, da posete Srbiju u cilju uspostavljanja različitih oblika ekonomske saradnje.

Konferencijom koja u Luksoru traje do 30. oktobra, obeležava se 25 godina rada „Unije arapskih žena investitora“.

Navedena Konferencija i izložba, koja je prati, o arapsko afričkim investicijama i međunarodnoj saradnji, održava se pod pokroviteljstvom predsednika El Sisija, vlade Egipta i Arapske lige.

Pored predstavnika poslovnog sektora arapskih zemalja, na Konferenciji učestvuju i visoki zvaničnici Egipta, kao i visoki predstavnici iz država Kuvajt, Saudijske Arabije, Kongo, Niger i Mauritanije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar