Штрајк упозорења дела радника ТЕНТ-а, траже увећање зарада

Организатори протеста Синдикат сменских радника ТЕНТ-а и „Синдикат ТЕНТ ЕПС“ кажу да је то захтев свих радника у обреновачким термоелектранама, али су остали због процеса рада морали да остану на својим радним местима.

Са проблемом су упознали руководство ЕПС-а, а подршку за повећање плата тражили су и од Министарства рударства и енергетике и Владе Србије.

Министарство рударства и енергетике саопштава да би трогодишњи план пословања ЕПС-а требало да буде усвојен на ванредној седници Надзорног одбора ЕПС-а и то што пре.

„Министарство рударства и енергетике и Влада Србије залажу се за праведну транзицију ка обновљивим изворима енергије. То су стратешке одлуке које се не доносе преко ноћи. Управо због задовољења стратешких критеријума план је више пута ревидиран“, наводи се у саопштењу.

„Наш циљ је да обезбедимо стабилно снабдевање електричном енергијом наредних зима, као и стабилну производњу, како бисмо што мање зависили од цена на тржишту, поготово у околностима неизвесне и тешке геополитичке ситуације“, додаје се у саопштењу Министарства.

У саопштењу се подсећа да је Влада већ усвојила одлуку о повећању зарада запослених у јавном сектору и да уважавају раднике без којих ни производња, али ни транзиција нису могући.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar