Стенице убиле затвореника у Атланти, тврди породица

Породица Лашона Томпсона позвала је на кривичну истрагу о његовој смрти и на затварање локалног затвора након тврдњи да је Томпсон умро у притвору од стеница у затворској ћелији.

Томпсон је био у затвору округа Фултон у Атланти под оптужбом за прекршај. Био је смештен у психијатријску јединицу установе након што је утврђено да има проблема са менталним здрављем.

Три месеца након хапшења, 13. септембра 2022. године Томпсон је пронађен мртав у ћелији прекривеној прљавштином и инсектима. Ћелија је била толико прљава да је један службеник приликом уласка носио заштитно одело, пренео је Вашингтон пост.

“У суштини су га оставили тамо. Имали су план да га одведу у јединицу за медицинско посматрање, али њихов план се никада није остварио, и пронашли су га мртвог, изједаног од стеница“, рекао је Мајкл Харпер, адвокат који заступа породицу Томпсон за Инсајдер.

Покушана је реанимација Томпсона, али безуспешно. Обдукција није утврдила узрок смрти, али је констатовано да је на Томпсоновом телу било “изузетно тешке” инфестације, присутности малих инсеката и “тешке инфестације стеница” у његовој ћелији.

Извештај је потврдио и да је Томпсон имао знаке посекотина и рана дуж тела од чешања.

Фотографије које је објавио Харпер показују ужасно стање ћелије и Томпсона прекривеног бубама.

Бред Мекреј, Томпсонов брат, рекао је да породица сматра да су фотографије узнемирујуће, пренела је ВСБ-ТВ. “Никог не треба видети таквог. То нико не би требало да види“, рекао је Мекреј.

У изјави за ВСБ-ТВ, канцеларија шерифа округа Фултон саопштила је да је покренула истрагу о Томпсоновој смрти и да је определила 500.000 долара за решавање епидемије штеточина у затвору.

У саопштењу се додаје да ће истражни биро Џорџије утврдити да ли су кривичне оптужбе оправдане.

Породица је навела да је, иако цене напоре да се побољшају услови у затвору, потребно учинити више.

“Ако погледате те слике, колико је жалосна била та затворска ћелија, како су уопште дошли до те тачке. То није прикладно ни за животињу“, казао је Харпер, преноси Гардијан.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar