Stefanović i Tarner o saradnji dve zemlje

Stefanović i Tarner su se saglasili da je uspešna saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja jedna od ključnih poluga naše saradnje u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sagovornici su izrazili opredeljenost za njeno dalje unapređenje, posebno u vojno-vojnoj i vojnomedicinskoj oblasti, kao i kroz saradnju inženjerijskih jedinica.

Stefanović istakao je i značaj donacija SAD-a sistemu odbrane Republike Srbije, koje su u poslednjih deset godina iznosile više od 47 miliona dolara, a među poslednjima u nizu su i oklopna vozila „berket G3“ za potrebe Vojne policije, ronilačka oprema za 72. specijalnu brigadu i 64-slajsni skener i pokretni rentgen aparat za Vojnu bolnicu „Karaburma“.

Ministar odbrane je istakao da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čvrsto opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti, kako u regionu, tako i u svetu, za šta postoje brojni konkretni pokazatelji.

Stefanović i Tarner su razgovarali i o mogućnostima prve saradnje pripadnika dve vojske u mirovnoj misiji na Sinaju.

Ministar Stefanović je istakao dobru saradnju Vojske Srbije sa KFOR-om, podsećajući na njegovu ulogu i značaj u očuvanju bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i na jednostrane poteze privremenih prištinskih institucija.

Kongresmen Tarner zahvalio se ministru Stefanoviću na srdačnom prijemu, ocenjujući da ceni ulogu Srbije i predsednika Vučića u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, i ističući doprinos koji je dobra saradnja u oblasti odbrane dala razvoju sveukupnih odnosa naših zemalja.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će ona u narednom periodu biti i unapređena u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar