Starović: Srbija na GS UN prisutna na najvišem nivou, Vučić i Selaković već otputovali u Njujork

Uoči sednice Generalne skupštine UN, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović rekao je da Njujork tokom tih nedelju i po dana postaje žarišna tačka svetske diplomatije.

„Srbija je prisutna na najvišem nivou. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković su već otputovali u Njujork. Njima se priključio i Marko Đurić, ambasador Srbije u SAD i zaista već počinju od današnjeg dana sa čitavim nizom sastanaka“, rekao je Starović.

Napomenuo je da u poslednjih deset godina nikada nije bilo veće interesovanje za susrete sa predsednikom i delegacijom Srbije kao što je ove godine, a dodao je i da će se Aleksandar Vučić obratiti Generalnoj skupštini u sredu u popodnevnim časovima.

Starović je ocenio da će Vučić u Njujorku govoriti o principijelnim pozicijama Republike Srbije, potrebi za očuvanjem onih osnovnih postulata međunarodnog javnog prava i o svemu što spoljnu politiku Srbije čini konstruktivnom, principijelnom, ali donekle i predvidivom.

„Svako zna, kada je u pitanju Republika Srbija, koji su to principi kojima se mi vodimo i šta se od nas može očekivati. Sa druge strane, svima je jasno da se mi svojih pozicija odreći ne možemo, da se nećemo odreći od naših vrhovnih nacionalnih interesa i da ćemo doslovno štititi međunarodno javno pravo“, istakao je Starović.

Gostovanje Nemanje Starovića u Jutarnjem programu RTS-a u celosti pogledajte u video-snimku na početku teksta.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar