Stano demantuje da je Priština uručila Lajčaku predlog za održavanje izbora

Na pitanje Kosovo onlajna da li je „Besnik Bisljimi zaista dao predloge Miroslavu Lajčaku pod kojim uslovima će biti moguće organizovati izbore 3. aprila„, Stano je odgovorio da „iako, kao opšte pravilo, nikada ne komentarišemo ono što nam partneri kažu, predlažu ili daju, jer je na njima da to komentarišu, u ovom konkretnom slučaju mogu da kažem da te tvrdnje ispod jednostavno nisu tačne“.

„Ništa poput onoga što opisujete u nastavku nije pokrenuto niti je saopšteno specijalnom predstavniku EU Lajčaku tokom njegovih razgovora u Prištini prošle nedelje“, naveo je Stano.

Kada su u pitanju izbori koji su zakazani 3. aprila, portparol Evropske unije je još jednom „podsetio na kako je naveo poznati stav Brisela“.

„Dozvolite mi da podsetim na naš veoma poznat stav po pitanju (glasanja Srba na Kosovu na srpskim listićima), koji je saopšten u više navrata i na različitim nivoima. Na stranama je da se uključe u pregovore i pronađu potrebne konsenzusom. EU je spremna da olakša i pruži ideje u skladu sa evropskom praksom, ali na kraju odgovornost za postizanje sporazuma leži na stranama. Specijalni predstavnik EU Lajčak je to vrlo jasno rekao svojim sagovornicima tokom svoje prošlonedeljne posete Prištini“, naveo je Stano.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar