Štajnmajer čestitao Vučiću reizbor za predsednika

Frank-Valter Štajnmajer je čestitao Aleksandru Vučiću ponovni izbor za predsednika Republike Srbije.

„Nemačka podržava Srbiju i sve države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner. Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da grade i produbljuju međusobne odnose u svim oblastima. Srbija je deo Evrope i deo evropske porodice. Na putu ka integraciji Srbije u EU možete računati na podršku Nemačke“. navodi se u čestitki.

Štajnmajer je naveo i da se očekuje od Srbije da uskladi spoljnu politiku sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, posebno u pogledu odluka EU koje se odnose na Rusku Federaciju, uključujući uvođenje sankcija.

„Pritom će, pored reformi u oblasti vladavine prava i dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, biti od ključnog značaja“, navodi se u čestitki.

„Prepreke na putu u budućnost ispunjenu slogom, mirom, sigurnosti i blagostanjem ćemo uspešno prevazići samo ukoliko u Evropi ponovo postanemo svesni svojih zajedničkih temelja, a to su demokratija i vladavina prava. U obavljanju Vaše odgovorne dužnosti želim Vam mnogo uspeha i sreće“, navodi se u čestitki predsednika Štajnmajera.

Vučić je danas primio i čestitke zvaničnika Kraljevine Bahrein i Države Kuvajt.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar