Srpski kamioni počeli da prelaze ukrajinsku granicu prema Rumuniji

Zahvaljujući diplomatskim naporima, ambasade Srbije u Kijevu kao i ambasade Ukrajine u Beogradu i aktivnostima Privredne komore Srbije, naši vozači počeli su da prelaze granicu sa kamionima i robom na graničnom prelazu Đakovo, rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PKS. 

Da je počelo puštanje srpskih kamiona iz Ukrajine u Rumuniju, koji su od četvrtka bili „zarobljeni“ na graničnom prelazu „Đakovo“, potvrdio je Tanjugu generalni sekretar poslovnog udružnja Međunarodni transport Aleksandar Spasić. 

Prva četiri kamiona su prošla granicu i ušla u Rumuniju nešto posle 15 časova, rekao je Spasić i dodao da to udruženje ima informacije da će svih oko 50 kamiona biti pušteno da pređe u Ukrajinu i da će taj problem biti rešen.

„Najnovija vest je da je počelo puštanje naših kamiona iz Ukrajine za Rumuniju i prva četiri kamiona su puštena. Očekujemo puštanje i ostalih kamiona“, rekao je Spasić.

Podsetio je da su srpski kamioni bili zaustavljeni na granici i da su ukrajinske vlasti to uradile, jer su naši kamioni prevozili robu za Rusiju ili Belorusiju ili iz tih zemalja robu za Srbiju.

On je dodao da su to bili razlozi prema nezvaničnim informacijama, ali da se to, ipak, ispostavilo na kraju kao tačno.

Spasić je kazao da je problem rešen zbog učestalih pritisaka sa naše strane i zahvaljujući angažovanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministra Tomislava Momirovića, koji je od jutros imao sastanke povodom tog probolema na ukrajinsko-rumunskoj granici.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar