Srpska lista: Neosnovanim pokušajem hapšenja Radoičića nastavlja se progon predstavnika Srba

U saopštenju se dodaje da na osnovu informacija kojima raspolažu zahtev za hapšenje Radoičića ne sadrži nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo.

„Uopšteno se govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce sa kojom gospodin Radoičić nema nikakve veze“, dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Srpka lista obaveštava javnost da Milan Radoičić nema nikakve poslovne veze u ovoj opštini, niti vikendice i druge nepokretnosti u njo i da nikada nije bio u opštini Štrpce. 

„Ipak, istina i činjenice ne vrede ništa kada su u pitanju sudski procesi kosovskih institucija pokrenuti protiv Srba, za šta postoje stotine primera. Pravilo po kome svuda u svetu postoji obaveza da tužilaštvo dokazuje krivicu nekog lica, na Kosovu i Metohiji za Srbe ne važi, mi moramo da dokazujemo svoju nevinost“, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista podseća da ovo nije prvi put da se na prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju neke tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode srpskog naroda na tim prostorima.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnosti kosovskih institucija da sa političke scena uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo mi razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista poziva građane da ostanu suzdržani, ne nasedaju na provokacije i nastave da zajedno sa državom Srbijom brane pravo na opstanak na tim prostorima, iako su izazovi veliki i brojni, što ih ne sme uplašiti i pokolebati.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar