Srpska lista neće učestvovati na izborima za predsednike četiri opštine na severu KiM

„Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće uzeti učešće na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je preko 95 odsto na ovim prostorima“, navela je Srpska lista u saopštenju.

Programski direktor Centra za zastupanje demokratske kulture Aleksandar Rapajić rekao je prethodno za RTS da ukoliko se održe vanredni izbori za predsednike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić oni neće imati nikakav legitimitet.

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani raspisala je za 18. decembar vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Odluka je doneta nakon završetka konsultacija sa predstavnicima političkih partija i centralne izborne komisije, na kojima nisu učestvovali predstavnici Srpske liste.

Gradonačelnici četiri srpske opštine podneli su ostavke 5. novembra. Oni su napustili institucije tražeći ukidanje odluka o preregistraciji i formiranje Zajednice srpskih opština.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar