Srpska lista i Petković: Podrška stavu predsednika Vučića

„Oni isti kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda“, navodi Srpska lista. saopštenju.

U saopštenju ističu da evropski lideri svojim ćutanjem nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su direktni saučesnici u nastojanju Aljbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

„Srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije. U toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad“, navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje.

„Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Njihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! „, naveo je Petković na Tviteru.

Podršku predsedniku dali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Miloš Vučević i Bratislav Gašić.  

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU. 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar