Срећку се посрећило: Како је врабац постао кућни љубимац једној Теони

Срећко може да стане у длан. Маленог врапца нашли су прошлог лета избаченог из гнезда, сићушног и слабашног, али за Теону није било дилеме.

„Одмах сам желела да му помогнем пошто сам мислила да свако има шансу за живот и донела сам га у кућу и тада је бака почела да се љути на мене – шта ће ти он, сине, неће преживети ни до сутра и побећи ће ако га одгајимо али ја нисам одустајала. Нашла сам на интернету како да га храним. Узела сам псеће грануле истопила их у води, ставила у шприц и тако смо га хранили док није порастао“, каже Теона Смиљанић.

„Кад буде почео да јакне и да лети ми ћемо га пуститимо нек иде у природу. Међутим,није било шансе, он од нас није више хтео нигде. И сад кад изађем мало тамо док сам ја ту он је напољу. Чим ја уђем у кућу он пре мене преко главе прелети и улази, враћа се“, објашњава Теонина бака Драгица Смиљанић.

Срећко је у међувремену сасвим освојио баку која највише брине о њему јер Теона долази за распусте  и празнике. 

„Зато се ја сваки дан чујем с баком и прво кад се чујем с њом, прво што је питам како ми је мој Срећко па ми она исприча шта све ради, па ми покаже на видео снимку“, додаје Теона.

„Он је мој члан породице. Ја без њега нигде не идем. И кад га оставим на пола сата до продавнице да одем, он се наљути кад дођем, неће нигде да ми приђе“, додаје Драгица.

Радознао је и стидљив, не воли гужву али воли много тога.

„Сада када је порастао једе све са нама а воли Иисвоје семенке, али просто воли све и мед и сарму, доручкује, руча и вечера с нама“, каже Теона.

У кући има своја омиљена места, јастук, слику, цвеће. И не воли баш да дуго позира, па се повремено, успешно, скривао и од камере.

 

 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar