Srbi sa KiM pozvali Kfor da ostane garant bezbednosti

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović, predsednici opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan poručili su na sastanku sa kimandatom Kfora da su odlučni da kao legitimni predstavnici Srba rade na rešenjima kojima bi se prevazišle tenzije.

„Za tako nešto nam je potrebna konstruktivnost i suprotne strane, što sada nije slučaj, već se donošenjem jednostranih odluka i insistiranju na njihovom sprovođenju situacija dodatno komplikuje, a to nije dobro ni za koga“, dodali su.

Na sastanku u Mitrovici, Rakić i predsednici opština bili su izričiti u zahtevu da Kosovske bezbednosne snage ne mogu na sever Kosova i Metohije bez odobrenja Kfor-a i istakli da je mandat Kfora koji proističe iz Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, kada je u pitanju doprinos bezbednom okruženju, nešto na čemu se mora konstantno raditi.

„Učinićemo sve da narod na ovim prostorima živi bolje i upravo zato insistiramo na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, čiji će mehanizmi doprineti našim namerama i nikako neće biti pretnja svima onima koji misle da njeno formiranje može bilo koga da ugrozi „, rečeno je na sastanku.

Konstatovano je da će komunikacija zbog nestabilne bezbednosne situacije, biti intenzivnija u narednom period, navodi se u saopštenju iz kabineta Gorana Rakića.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar