Srbi na severu KiM 11 dana na barikadama

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je u saopštenju da su „zastrašujuće pretnje i poziv na likvidaciju koje je Srbima na barikadama uputio Aljbin Kurti“.

Ističe da Kurti „očigledno gubi živce pred demokratskim i miroljubivim odgovorom srpskog naroda“.

„Kada znamo na šta je sve u prethodnom periodu bio spreman kako bi izazvao eskalaciju situacije na terenu, ovakve pretnje najozbiljnije shvatamo“, istakao je Petković.

Poručio je i da međunarodna zajednica mora pod hitno da reaguje na „zlokobne najave koje je profesorima, lekarima, deci, studentima, samohranim majkama, radnicima koji na barikadama danonoćno brane svoju slobodu i ljudska prava, svoje pravo na ostanak i opstanak na ovim prostorima uputio Kurti“.

„Sada je kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cevi i specijalaca naoružanih do zuba na sever Kosova i Metohije nema za cilj nikakvu ‘mirovnu misiju’ već je direktna pretnja srpskom narodu na KiM“, ocenjuje Petković.

Aljbin Kurti je ranije rekao da je zabrinut jer, prema njegovim rečima, uklanjanje barikada ne isključuje žrtve.

„Naša briga je da uklanjanje barikada ne može isključiti žrtve. I zato želimo da budemo što je moguće pažljiviji kako bismo bili sigurni da neće doći do destabilizacije i da će postojati relativni mir i bezbednost. Međutim, ovo kršenje zakonitosti i ustavnosti ne možemo dozvoliti zauvek. Dakle, da, ovo mora da se završi, što pre to bolje“, rekao je Kurti.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar