Srbi četrnaest dana na barikadama; Srpska lista: Na novoj Kurtijevoj listi za progon sin i brat predsednika Vučića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, a koji je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija objavio poslanik Samoopredeljenja Armend Muja, zastrašujuće crtanje mete na čelu bratu i sinu predsednika Srbije.

„Kurti samo još maloletnog sina predsednika Vučića Vukana nije proglasio kriminalcem i stavio ga na svoju listu za odstrel“, ukazao je Petković, saopštila je Kancelarija za KiM.

Istakao i da je ovo još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini i da je očigledno da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja.

„Ovo je direktno ugrožavanje bezbednosti, kako porodice Vučić, predsednikovog brata i sina, tako i našeg naroda u Pokrajini, jer im se ovakvim spiskovima direktno stavlja meta na čelo“ upozorio je Petković.

Upitao je i „da li su oni zapravo te žrtve o kojima je pre neki dan govorio Kurti i hoće li, kao što neće, reagovati neko iz međunarodne zajednice?“

„Jasno je zbog čega se dan nakon veličanstvenog skupa srpskog naroda u Rudaru objavljuju ovakvi spiskovi i liste za progon. Na ovaj način vidi se višestruka nervoza Vlade u Prištini zbog nemogućnosti da se drugačije suprotstavi srpskom jedinstvu i mirnom, demokratskom, nenasilnom otporu na barikadama, a skup je podržao i sam predsednik“, naveo je Petković.

Naveo je da Beograd sve vreme upozorava na to da postoje Kurtijeve liste nepodobnih Srba, iako njegovi pojedini funkcioneri to pokušavaju nevešto da demantuju.

„Neka se ne igraju srpskim glavama, jer će za svaku Kurti biti direktno odgovoran“, poručio je Petković.

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je ranije danas spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca“, tražeći njihovo hapšenje.

Srpska lista je prethodno navela da se na listi nalazi skoro kompletno rukovodstvo Srpske liste, viđeni Srbi sa Kosova i Metohije, ali i brat i sin predsednika Aleksamdra Vučića, Andrej i Danilo.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar