SPS obeležio 32 godine postojanja

Svečanom sednicom Glavnog odbora, SPS je obeležio 32 godine postojanja.

Lider socijalista Ivica Dačićrekao je da je ta stranka spremna da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom i da, shodno dobrim rezultatima u proteklih 10 godina, SPS ima razloga da misli da je u najboljem interesu Srbije, mira, stabilnosti i ekonomskog napretka da bude nastavljena ta saradnja. 

Dačić je na svečanoj sednici Glavnog odbora najavio da će u decembru biti održan redovni kongres te stranke. 

On je rekao da će cilj kongresa biti nastavak reformi i daljeg razvoja partije, odnosno pripreme za sledeće političke zadatke, što je, kako je naveo, pre svega održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora 2024. godine.

„Kao i svake godine, 17. jula obeležavamo godišnjicu formiranja naše partije, a kao što znate, na dašnji dan 1990. godine formalno je nastala Socijalistička partija Srbije. Ali, mi se zapravo spremamo da sledeće godine proslavimo 120 godina godina od formiranja stranke, jer je 2. avgusta 1903. godine nastala Srpska socijaldemokratska stranka“, rekao je Dačić.

On je dodao da je današnja sednica svečana, dok će radna biti krajem avgusta, kada će morati da odredi tačan datum održavanja kongresa.

Takođe, Dačić je najavio da će pre kongresa biti održani izbori u partijskoj organizaciji, kako bi se stvorile dobre pretpostavke za što bolje rezultate na sledećim lokalnim izborima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar