Specijalci na putu u blizini sela Banjska; Vučić: Očekujem negativan odgovor Kfora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Kosovu i Metohiji suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi od zapadnih sila, jer traže od Srba da uklone barikade i vrate se u institucije, umesto da prvo formiraju Zajednicu srpskih opština.

Istakao je da porodice uhapšenih Srba prolaze kroz najdramatičniji deo svog života i to zato što bi, kako je rekao, hteli da opstanu i da budu svoji na svome.

„I sada oni kažu: sklanjajte barikade i vratite se u institucije. Pa prvo formirajte Zajednicu srpskih opština. Kažemo: pustite te ljude, a oni kažu – pustili bi, ali mora Rosu da prođe tu i tu. Čekaj, da li je Dejan Pantić Osama bin Laden, šta je on, šta je uradio, kažite nam da znamo šta je uradio“, upitao je Vučić.

Zapitao je da li je neko pročitao šta je Pantić uradio i istakao da to nije moglo nigde da se pročita, jer Pantić nije uradio ništa.

„Bio je u svojoj zgradi, nosio kući bakaluk. Kažu suprotstavljao se. A kako? Pa tako što ga je neka od tih baraba tamo prepoznala kao bivšeg kolegu policajca koji je ušao u tu zgradu, a on tamo živi“, rekao je Vučić.

Dodao je da umesto da ga puste, kažu: „Možda ćemo ga pustiti na lečenje, ali mora Rosu da ga dovede.“

„Po kom pravu mora Rosu da ga dovede? Koga je on ubio, šta je uradio Dejan Pantić?“, upitao je Vučić.

Dodao je da je isto tako izmišljano da je Euleks napadnut šok-bombama, i da je reč o pirotehnici.

„Čak 1.500 puta sam to preživeo na stadionu. Koga briga za pirotehniku. Ali to govori kakav je odnos prema Srbima i Srbiji“, naglasio je predsednik Srbije.

Govoreći o zahtevu Srbije da se deo naših oružanih snaga vrati na Kosovo i Metohiju, rekao je da se to ocenjuje kao apsurdno.

„Ma stvarno. Nije apsurdno da budu albanske trupe, ni hrvatske, ni nemačke na srpskoj svetoj zemlji, ali je apsurdno da budu srpske trupe“, primetio je Vučić.

(Tanjug) 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar