Спаљено више од 70 тона цигарета у ТЕНТ „Никола Тесла“

Акцију спаљивања заплењених цигарета по решењу Управног суда спровели су припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Управом царина.

У саопштењу се наводи да су током 2021. и 2022. године надлежне службе ставиле акценат на сузбијање кријумчарења цигарета.

Како се истиче, у мају 2022. године, заплењено је рекордних 50 тона непријављених цигарета различитих марки у луци Прахово.

Додаје се такође да је 2022. године, у више одвојених акција, заплењено су 10.319 килограма смесе за дуван и поднели четири кривичне пријаве против шест особа.

Припадници Управе криминалистичке полиције у 2021. години, запленили су 1.063 бокса различитих врста цигарета и поднели четири кривичне пријаве против девет особа, а у 2022, 10.147 боксова и поднели пет кривичних пријава против осам особа.

„Управа криминалистичке полиције континуирано улаже напоре на откривању и сузбијању свих криминалних активности, а као један од значајнијих сегмената у раду могу се издвојити активности које имају штетне последице по буџет Републике Србије, али и по правна и физичка лица која послују у складу са позитивним прописима“, закључује се у саопштењу.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar