Šole preneo Vučiću stavove Vašingtona uoči sastanka u Briselu

Derek Šole je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru.

Šole je, takođe, rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Aleksandar Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana uz jasno određena ograničenja.

Vučić i Šole su razgovarali i o evropskoj budućnosti Srbije, koju SAD podržavaju, kao i o značajnim mogućnostima za razvoj srpsko-američke saradnje u različitim oblastima, posebno ekonomskoj.

Šole: Pozdravio sam posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju

Derek Šole je saopštio da je razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD sutrašnjem sastanku u Briselu.

Šole je na Tviteru naglasio da je pozdravio, kako je naveo, kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU, kako bi se obezbedili mir i stabilnost u regionu.

„Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem danas kako bi izrazio snažnu podršku SAD sastanku sa visokim predstavnikom EU (Žozepom) Boreljom u Briselu 27. februara. Pozdravio sam kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU za obezbeđivanje mira i stabilnosti u regionu“, naveo je Šole na Tviteru.

Predsednik Srbije razgovarao je ranije danas telefonom s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i upoznao ga sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom.

Dvojica državnika su se saglasili da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar