Снажан земљотрес погодио обалу Еквадора, најмање 12 мртвих

Европско-медитерански сеизмолошки центар саопштио је претходно  да је земљотрес јачине 6,9 степени Рихтерове скале погодио обалу Еквадора, а да је епицентар био на дубини од 10 километара. У медијима, међутим, различити су подаци о јачини земљотреса – од 6,5 до 6,7 степени по Рихтеру.

Амерички геолошки завод известио је, у међувремену, да је земљотрес јачине 6,8 степени Рихтерове скале погодио приобални регион Гуајас, око 80 километара јужно од Гвајакила, другог по величини града у Еквадору. У потресу су оштећени стамбени објекти, а бројни успаничени грађани изашли су на улице, јавља АП.

Секретаријат за управљање ризицима Еквадора претходно саопштио је да се зид срушио на возило, при чему је једна особа погинула у граду Куенка. У заједници Мачала, три особе су погинуле, а више објеката се срушило, укључујући двоспратну кућу и пристаниште, док је више насеља остало без струје.

У Гвајакилу, око 270 километара југозападно од главног града Кита, власти су пријавиле оштећења на зградама и кућама, као и неке урушене зидове. Власти су наредиле затварање три тунела за возила.

Видео-снимци објављени на друштвеним мрежама приказују људе који се окупљају на улицама Гвајакила и оближњих насеља.

Становници су рекли да су због земљотреса попадале ствари у њиховим домовима у Гвајакилу, у којем живи више од три милиона људи, а налази се око 270 километара југозападно од главног града Кита. Земљотрес се осетио и на северу Перуа.

За то време, систем упозорења САД саопштио је да не прети опасност од цунамија након земљотреса, преноси Ројтерс.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar