Смедерево, притвор мајци због сумње да је шестомесечној девојчици дала антипсихотик

Притвор јој је одређен због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, објављено је на сајту тог тужилаштва. Она се сумњичи за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

Основано се сумња да је осумњичена А. Н. у ноћи између 26. и 27. априла у Ковину свом шестомесечном детету дала антипсихотик – лек „онзапин“, након чега је девојчица хоспитализована на Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“.

До оваквог сазнања тужилаштво је дошло на основу обавештења наведене здравствене установе, након чега је у сарадњи за надлежном полицијском управом организовано хапшење осумњичене приликом отпуста из установе где је, заједно са дететом била на хоспитализацији у периоду од 27. априла до 12. маја 2023. године.

Осумњиченој је одмах, по налогу дежурног јавног тужиоца одређено задржавање, а због чињенице да је након извршене процене ризика утврђено постојање непосредне опасности од насиља у породици, истовремено су јој изречене и хитне мере привременог удаљења из стана и привремене забране да контактира са жртвом насиља и прилази јој.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar