Slucki uručio Vučiću ikonu, poklon patrijarha Kirila

„Hvala Njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu na divnom poklonu!“, napisao je Vučić na Instagramu uz fotografije sa sastanka.

Vučić je sa Sluckim razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u različitim oblastima, uključujući i parlamentarnu saradnju.

Istakao je da odnose Srbije i Rusije karakterišu međusobno razumevanje i poverenje i zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Slucki izrazio je zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti doprinose ekonomskom napretku zemlje.

Predsednik Vučić je veoma pozitivno ocenio rad RŽD na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada i naveo druge primere uspešne saradnje u različitim oblastima, koji doprinose razvoju naše ekonomije.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će se nastaviti trend učestalih srpsko-ruskih kontakata na visokom nivou.

Predsednik Vučić i predstavnik ruske Dume Slucki razgovarali su i o događajima na istoku Evrope.

Slucki je predsedniku Vučiću uručio dar patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila i preneo mu njegove pozdrave, a predsednik Vučić je, uzvraćajući pozdrave, izrazio nadu da će se sa patrijarhom Kirilom sastati prilikom sledeće posete Moskvi.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar