Случај девојчице заробљене у стану – Тужилаштво испитује могуће пропусте надлежних институција

Осумњичени је ухапшен и њему је одређен притвор, док тужилаштво наставља да преко полиције и других државних органа проверава све што би евентуално довело до нових поступака против особа у чијем стану је ухапшен У. П., односно да ли постоји сумња да су му помагали, на који начин, и да ли су у сродству.

Kако је саопштило Прво основно јавно тужилаштво, проверава се и да ли има пропуста у Центру за социјални рад у периоду од доношења пресуде до проналаска детета у стану и стању, које је, истиче се, било страшно.

Такође, проверавају и да ли има пропуста у служби задуженој за образовање детета, односно полазак у школу, затим оних који је требало да евидентирају девојчицу за вакцине, вртић, предшколско.

За неке од тих пропуста министарства и заштитник грађана спроводе провере и надзор, а Тужилаштво ће такође затражити извештај, након чега ће документацију доставити на оцену Вишем јавном тужилаштву у Београду, ради процене да ли има кривичног дела из надлежности Вишег суда пред којим поступа, закључује се у саопштењу.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом је стављено на терет да је у временском периоду дужем од две године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет своје ћерке, малолетне Л. П. (8) чиме би учинио кривично дело насиље у породици.

У току поступка биће предузете доказне радње у циљу утврђивања да ли се у радњама осумњиченог У. П. стичу обележја и кривичних дела запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза.

Биће такође редузете доказне радње како би се утврдило да ли је на штету оштећене И. Л., емотивне партнерке осумњиченог учињено кривично дело насиље у породици, кривично дело злостављање и мучење и кривично дело противправно лишење слободе.

Наиме, након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездари у којем је пронађена малолетна оштећена, дежурни заменик јавног тужиоца је наложио полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

У. П. је ухапшен 28. марта када му је одређено задржавање.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar