Скупштински Одбор за спољне послове одбио предлог резолуције о увођењу санкција Русији

Чланови Одбора нису прихватили ни предлоге који су се односиле на употребу санкција у спољној политици Србије. За Предлог резолуције о усаглашавању спољне политике Србије са спољном политиком ЕУ у виду рестриктивних мера према Русији који је поднео посланик Странке слободе и правде Борко Стефановић, од 15 присутних, један посланик је био за, три су била против, а није гласало њих 11.

Стефановић је рекао да су санкције против Русије неопходне зато што је, како тврди, „витални и државни интерес Србије угрожен тиме што постоји реална опасност да се настави стагнација у улагању, те да се угрозе радна места и БДП“.

Стефановић је сигуран и да би Србија добила „бар делимично бољи европски план за решавање питања KиМ“ да је увела санкције против Русије.

Представници тзв. државотворне опозиције, односно председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић образложио је препоруке Влади Србије о новој спољној политици, а посланик Српске странке Заветници Никола Драгићевић представио је Предлог резолуције о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике.

Ниједан од ових предлога, укључујући и предлог да се оформи “српски мини шенген” није “прошао” на одбору.Политичке странке, односно посланичке групе које су учествовале у раду одбора, између осталих, СНС, СПС, Српски покрет Двери, коалиција НАДА, Српска странка Заветници, Морамо-заједно, ПСГ су поновиле познате ставове у погледу увођења санкција против Руске федерације.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar