Skupština Srbije, nastavak rasprave o državnim službenicima

Izmenama zakona o finansiranju javnih servisa predviđa se da se za godinu dana produži finansiranje RTS i RTV kroz taksu koja se naplaćuje kroz račun za struju.

Kada je reč o izmenama zakona o državnim službenicima, predviđa se odlaganje primene za dve godine, jer bi u slučaju raspisivanja javnog konkursa za zaposlenje službenika na određeno vreme zbog povećanog obima posla, od 1. januara državne službe ostale bez zaposlenih za čiji rad bi bilo neophodno raspisivanje konkursa.

Parlament je u četvrtak počeo zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 21. dnevnog reda sednice, među kojima su i međunarodni ugovori, davanje saglasnosti na finansijske planove nezavisnih regulatrnih tela, ali i izbor predsednika sudova i sudija koji se prvi put biraju na tu funkciju.

Zakone su obrazlagali ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ministarka pravde Maja Popović, Vukica Kužić i Gordana Veljović iz Visokog saveta sudstva, kao i predstavnik predlagača Veroljub Arsić i izvestioci odbora Olja Petrović i Nebojša Bakarec.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar