Skupština Srbije i Evropski parlament: Nastavak saradnje i parlamentarnog dijaloga

Navodi se da su sagovornici tokom današnjeg sastanka u Domu Narodne Skupštine, istakli važnost razmene iskustava i dobrih praksi između srpskih i evropskih parlamentaraca u predstojećem periodu.

Poslanici EP su istakli da je cilj posete Beogradu razgovor sa rukovodstvom parlamenta i predstavnicima poslaničkih grupa o podršci dijalogu unutar skupštine. Tokom sastanka, kako se navodi, razmotreno je i na koji način angažovanje Evropskog parlamenta može doprineti jačanju uloge parlamenta i promovisati evropsku kulturu dijaloga i ostvarivanja konsenzusa.

„U tom smislu, učešće poslaničkih grupa je dobrodošlo. Poverenje građana u parlament je od suštinskog značaja za rešavanje izazova u svakom demokratskom društvu“, poručili su poslanici EP.

Predsednik parlamenta je ukazao da je saradnja sa Evropskim parlamentom važan element evropskih integracija Srbije. Narodna skupština, kako je rekao, pozdravlja angažovanje EP u razmeni iskustava i dobrih praksi, pružanjem podrške parlamentarnom dijalogu i ostvarivanju konsenzusa, koji bi mogli još više da ojačaju parlament u njegovom radu.

„Tokom prethodnih godina obezbedili smo najbolje izborne uslove i osnažili pluralizam u Narodnoj skupštini, kao mestu rešenom da razvija otvoren i inkluzivan dijalog“, izjavio je Orlić nakon sastanka sa poslanicima EP.

Bilčik i Nemec su se ranije danas sastali sa narodnim poslanicima, a razgovarali su i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar