Скупштина о безбедносној ситуацији након масовних убистава, Брнабић: Од сутра електронска пријава насиља над децом

Посланици дела опозиционих странака су, у делу седнице Скупштине Србије на којој се постављају питања извршној власти, поновили захтеве изнете на недавном протесту. 

Шеф посланичке групе Зелено-леви клуб Радомир Лазовић питао je премијерку Ану Брнабић на основу којих анализа је изјавила да „систем није заказао“ и упитао зар није нормално да се покрене истрага о свему што се догодило. „Требало је да се утврде грешке, а не да прва ствар буде оправдавање система“, рекао је Лазовић. 

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић и „Морамо–Заједно“ Александар Јовановић Ћута поручили су властима да имају рок до сутра у 18.00 да испуне захтеве опозиције. Они су на протестима захтевали смену чланова РЕМ-а, одузимање дозволе ТВ Пинк и ТВ Хепи, укидање ријалити програма, смену министра Братислава Гашића. 

Јовановић је рекао да опозиција неће дозволити да седница траје унедоглед, а председник Скупштине Владимир Орлић га је подсетио да је седница заказана „онда када је опозиција то тражила и на начин на који је тражила, да не буде само једна обједињена расправа“.

Критике су стигле и од шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића.

Посланица коалиције НАДА Горица Гајић указала је на то да је Србија, после две трагедије, 18 убијених жена, догађаја у Оџацима, „све мање безбедно место, посебно за најмлађе“.

„Коме у овако ровитој безбедносној ситуацији треба тако велики скуп, као што најављује власт за 26. мај“, рекла је Гајићева, додајући да „поједина деца не могу да иду на такмичења јер је СНС закупила све аутобусе за тај скуп“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar