Skupština grada Beograda izabrala Gradsku izbornu komisiju

Za predsednika novog sastava GIK izabran je Zoran Lukić, a za njegovog zamenika Vojkan Tomić, koji su i u prethodnom sazivu GIK obavljali te funkcije.

Izabrano je i 12 članova GIK i njihovih zamenika.

Za članove GIK izabrani su Jana Ljubičić, Nikola Radonjić, Andrijana Kukolj, Marija Leković, Stojan Lončarević, Zoran Alimpić, Jasmina Belić, Marko Ivanović, Goran Dilparić, Zoran Maksimović, Saša Oluić i Zlata Jusufović.

Zamenici članova GIK biće Miloš Dejanović, Dalibor Matijašević, Katarina Terzić, Tijana Bjelovuk, Marina Miličević, Marko Perović, Srđan Dobrica, Gordana Zlatković Homan, Milan Vulević, Dalibor Milanković, Marija Glišović i Marko Mišić.

Za sekretara GIK izabrana je Sandra Pantelić, a za njenog zamenika Biljana Živković.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je, na sednici, da je Skupština Srbije 4. februara usvojila Zakon o lokalnim izborima, koji je stupio na snagu 8. februara.

On je rekao da su lokalne samouprave dužne da u roku od sedam dana održe sednice i izaberu GIK.

„U skladu sa članom 20. Zakona o lokalnim izborima članovi i zamenici članova GIK u stalnom sastavu biraju se na predlog odborničkih grupa srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika koji pripadaju odborničkim grupama s tim da nijedna odbornička grupa ne može da predloži više od polovine članova i zamenika članova GIK u stalnom sastavu“, rekao je Nikodijević. 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar