Широм Србије привођења због изазивања панике и нереда, претњи насиљем и ширења лажних вести

Сумња се да су та тројица ученика једне новосадске средње школе, на друштвеним мрежама, објављивала претеће поруке и фотографије оружја које ће, наводно, понети у школу.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против високотехнолошког криминала при Управи за технику и Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, ухапсили су Д. Ј. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

Сумња се да је он у објави на једној друштвеној мрежи претио да ће узети пушку и убити све становнике Руме. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лебану, ухапсили су И. К. (1981) из околине Лебана, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.

Он је јуче поподне претио свом сину, жени и мајци да ће проћи „као ови са телевизије“ мислећи притом на актуелна дешавања масовних убистава у Београду и Младеновцу.

Одређено му је задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву, саопштио је МУП.

На друштвеним мрежама појавио се лажни снимак насиља и пуцњаве у којем се наводи да је реч о злочину у Основној школи „Владислав Рибникар“. МУП саопштава да је снимак лажни и позива грађане да не шире панику.

Како се наводи, Министарство унутрашњих послова интензивно ради на идентификацији и проналаску лица које је објавило овај лажни снимак а који је додатно узнемирио грађане.

Полиција је запленила већу количину оружја и муниције претресом једног домаћинства у околини Велике Плане и стана у Чачку. Ухапшене су две особе које се сумњиче за нелегално поседовање, производњу и промет оружја и експлозивних материјала.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar