Šest „migova“ dopratilo u Beograd predsednika Egipta

Vučić je El Sisija, koji je u Beograd sleteo oko 15.15, dočekao na crvenom tepihu, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Nakon srdačnog rukovanja, predsednik Vučić je svom egipatskom kolegi rekao da Srbija i Egipat neguju tradicionalno prijateljstvo.

„Verujem da ćemo Vašom posetom dati poseban pečat našoj saradnji“, rekao je Vučić.

Sa predsednikom su egipatskog predsednika dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

El Sisi boravi u Srbiji do četvrtka, 21. jula, a povodom njegove zvanične posete, u Beogradu je, u znak dobrodošlice, postavljeno više stotina zastavica u bojama egipatske zastave, duž auto-puta, ispred Palate Srbija, u centralnim gradskim ulicama, ispred Doma Narodne skupštine Srbije…

Prema planu posete, ceremonija svečanog dočeka egipatskog predsednika ispred Palate „Srbija“, uslediće sutra pre podne, a nakon toga biće održan i sastanak dvojice predsednika, Vučića i El Sisija.

Potom je predviđen plenarni sastanak delegacija Srbije i Egipta, a zatim će predsednik Vučić uručiti odlikovanje šefu egipatske države.

Biće potpisani bilateralni sporazumi, a nakon toga predviđene su izjave za medije predsednika Vučića i El Sisija.

Uslediće zatim i Srpsko-egipatski biznis forum.

Tokom posete Srbiji, El Sisi će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Abdel Fatah el Sisi je prvi egipatski predsednik koji je došao u Srbiju, posle 35 godina i posete Hosnija Mubaraka u julu 1987. godine.

Očekuje se da će poseta doprineti velikom proboju u bilateralnim odnosima i trgovini između dveju zemalja, koje neguju odlične odnose još od vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih.

U fokusu razgovora biće razvoj saradnje, trgovina, uvoz, izvoz i investicije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar