Selaković: Uzajamna podrška i iskreno prijateljstvo Srbije i Mađarske

Nikola Selaković je, izrazivši zadovoljstvo zbog čestih i redovnih kontakata visokih i najviših zvaničnika dve zemlje, konstatovao da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u našoj modernoj istoriji, kao i da se zasnivaju na strateškom partnerstvu i iskrenoj uzajamnoj podršci i prijateljstvu, saopštilo je resorno ministarstvo.

rbija, kako je dodao, sa velikim zadovoljstvom očekuje predstojeću posetu predsednice Mađarske Katalin Novak, koja će biti još jedan od dokaza da je naša zemlja visoko rangirana na listi spoljnopolitičkih prioriteta Mađarske.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je nastavku unapređenja ekonomskih veza Srbije i Mađarske, sve intenzivnoj saradnji u oblasti energetike, kao i saradnji kroz zajedničke infrastrukturne projekte.

Sagovornici su se osvrnuli i značaj jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je „Otvoreni Balkan“, konstatujući da je ekonomska saradnja dobar put ka ukupnom napretku regiona.

Ministar Selaković je sagovorniku zahvalio zbog podrške ovoj inicijativi i učešća na današnjem Samitu „Otvorenog Balkana“.

Šef srpske diplomatije još jednom je izrazio zahvalnost Mađarskoj na iskrenoj i snažnoj podršci koju na najvišem političkom nivou pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i u međunarodnim organizacijama.

Selaković je sagovornika detaljno upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji i položajem srpskog naroda u pokrajini, kao i sa naporima predsednika Aleksandra Vučića da se osigura mir i stabilnost u regionu.

Ministri su tokom sastanka razmenili mišljenja i o situaciji u svetu i regionu. Tema razgovora bile su i nelegalne migracije, i istaknuta je važnost međudržavne saradnje u suočavanju sa tim izazovom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar