Selaković u Skoplju sa Pendarovskim o saradnji dve zemlje

Selaković je naglasio da je ove godine, zbog kovida 19, Republika Severna Makedonija jedina država regiona u kojoj se za srpsku manjinu organizuje proslava dana Svetog Save i Svetosavska akademija, navodi se u saopštenju Miinistarstva spoljnih poslova.

„To je bio razlog susreta sa predsednikom Pendarovskim, koji je protekao u toploj, prijateljskoj i prazničnoj atmosferi“, dodao je ministar spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je dodao da je bilo reči i o tome šta dve države mogu da učine na poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina, kako u Srbiji, tako i u Severnom Makedoniji.

„Zahvaljujem predsedniku Pendarovskom na predusretljivosti, na želji da se održi jedan ovakav sastanak, i na nama je da negujemo dobrosusedske odnose sa Severnom Makedonijom“, kazao je Selaković.

Na sastanku je, kako je dodao, bilo reči i o produbljivanju ekonomske saradnje, te značaju inicijative „Otvoreni Balkan“.

„U našem fokusu je uzajamno poštovanje, negovanje prijateljskih i dobrosusedskih odnosa, ali i produbljivanje naše saradnje na svim poljima, sa ozbiljnim akcentom na ekonomskoj saradnji“, rekao je Selaković.

Sastanku sa predsednikom Severne Makedonije su, osim ministra Selakovića, prisustvovali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici srpske zajednice u Severnoj Makedoniji.

Ministar Selaković će se večeras u Skoplju obratiti i na Svetosavskoj akademiji u Makedonskom narodnom teatru povodom Nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar