Selaković: Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje sa SAD

Selaković je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno ukazavši na značaj prisustva i poslovanja brojnih značajnih američkih kompanija u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Nikola Selaković zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vašingtona na putu ka punopravnom članstvu Srbije u EU, i poručio da reforme i unapređenje svih segmenata našeg društva ostaju naš prioritet.

Šef srpske diplomatije istakao je da su mir, stabilnost i bezbednost u regionu vrhunski interes Srbije.

Selaković je zahvalio SAD na principijelnoj podršci inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao modelu ekonomskog povezivanja regiona.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je ponovio da naša strana ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu rešavanja otvorenih pitanja i postizanja obostrano prihvatljivog dogovora.

U svetlu prošlogodišnjeg obeležavanja jubileja, 140 godina diplomatskih odnosa, Selaković je ukazao da bi i u budućnosti trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, u cilju jačanju naših odnosa i partnerske saradnje, dodaje se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar