Selaković sa Guteresom: Od ključne važnosti nastavak angažmana UNMIK-a u nesmanjenom obimu

U kontekstu zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, ministar Selaković je podvukao da su UN za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija, istakavši da je od ključne važnosti nastavak angažmana UNMIK-a, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, navodi se u saopštenju.

Selaković je informisao generalnog sekretara o učestalim napadima na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, poručivši da ti incidenti nedvosmisleno ukazuju na ugroženost našeg naroda i krhku bezbednosnu situaciju u pokrajini.

Šef srpske diplomatije ponovio je da je Srbija apsolutno opredeljena za očuvanje mira i bezbednosti i da će nastaviti da insistira na zaštiti srpskog stanovništva na KiM.

Posebnu pažnju u razgovoru ministar je posvetio problemu interno raseljenih lica sa KiM.

Ministar Selaković je Guteresa informisao o situaciji u regionu, naglasivši da je Srbija dosledno stub političke stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Srbija, kako je istakao, svoj puni doprinos delovanju UN i očuvanju međunarodnog mira pruža kroz učešće u misijama UN širom sveta, dodavši da smo sa više od 260 plavih šlemova treći u Evropi i prvi u regionu po kontribuciji mirovnim snagama UN.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar